Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Το 1977 το γραφείο μας ιδρύθηκε από τον πολιτικό μηχανικό Πετρομιχελάκη Νίκο και δραστηριοποιείται στον τομέα των στατικών και γεωτεχνικών μελετών με έμφαση στον αντισεισμικό σχεδιασμό κτιρίων και έργων υποδομής. Με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης έχουμε συμβάλει στο σχεδιασμό μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών έργων καθώς και σε μελέτες αποκατάστασης υφιστάμενων κατασκευών και ιστορικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα.

Την περίοδο 1995-2016 ο Πετρομιχελάκης Νικόλαος, πολιτικός μηχανικός, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός εταίρος της μελετητικής εταιρίας «Domos Consultant Engineers» μαζί με τους πολιτικούς μηχανικούς Βαχλιώτη Χρήστο και Παπαδόπουλο Χρίστο. Η εν λόγω εταιρεία, κατέχει πτυχίο μελετών δημοσίων έργων τάξης Δ, στις κατηγορίες ‘Στατικά’ και ‘Γεωτεχνικά’. Από το 2016, στο δυναμικό της εταιρείας έχουν ενταχθεί ως εταίροι, οι διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί Πετρομιχελάκης Σταύρος και Πετρομιχελάκης Γιάννης.

Στην πολύχρονη διαδρομή της, η εταιρεία έχει εκπονήσει πλήθος σημαντικών στατικών μελετών και γεωτεχνικών ερευνών/μελετών για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ολυμπιακά έργα, έργα στην Εγνατία Οδό  και τη μελέτη επέκτασης του λιμένος Πειραιώς.  Έργα της εταιρείας, καθώς και επιστημονικές εργασίες των μελών της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα τεχνικά περιοδικά. Η εταιρεία εκπόνησε μελέτες για μια πληθώρα δημοσίων έργων μεταξύ των οποίων ολυμπιακά έργα, έργα στην Εγνατία Οδό  και τη μελέτη επέκτασης του λιμένος Πειραιώς.

Επιπλέον, οι Πετρομιχελάκης Σταύρος και Πετρομιχελάκης Γιάννης, έχουν εξαγοράσει (ποσοστό συμμετοχής 100%) τη μελετητική εταιρεία ‘ΠΕΤΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Ε.Π.Ε.’ και τη μελετητική και κατασκευαστική εταιρεία ‘ΚΑΛΗΜΕΡΑ Α.Ε.’.

Στη «Δόμος Στατικές Μελέτες» αντιλαμβανόμαστε το δομοστατικό σχεδιασμό ως το μέσο για την εκπλήρωση των επιθυμιών των πελατών μας. Η τεχνογνωσία που διαθέτουμε σε συνδυασμό με τη διαρκή ενημέρωση και κατάρτιση πάνω σε ζητήματα αντισεισμικής τεχνολογίας και δυναμικής των κατασκευών, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε βέλτιστες λύσεις σε ότι αφορά την αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου και την άριστη σεισμική συμπεριφορά με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας σε συνδυασμό με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση των μηχανικών μας, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.